Στην Ύδρα έχουμε την ετήσια και κάποιες χρονιές και την εξαμηνιαία συντήρηση των φρεατίων υδροσυλλογής. Μία ομάδα έμπειρων υδραυλικών τεχνικών της αποφρακτικής εταιρείας ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ μεταβαίνει στο νησί για τη συντήρηση πριν τη σεζόν.

Τι θέλουν τα αποφρακτικά οχήματά μας στην Ύδρα;

καθαρισμός φρεατίων
Καθαρισμός φρεατίων υδροσυλλογής

Ποιες ιδιαιτερότητες έχουν τα νησιά του αργωσαρωνικού στις αποφράξεις φρεατίων;

Γενικά στα νησιά του αργωσαρωνικού όπως και στην Ύδρα υπάρχει μεγάλη τουριστική συρροή. Αυτό δεν συβαίνει μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και στους χειμερινούς.

Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που απαιτείται διπλή μετάβαση για συντήρηση φρεατίων. Η παραλία του νησιού με τα πολλά καταστήματα δεν μπορεί να έχει δυσάρεστες οσμές το καλοκαίρι με τόσους τουρίστες.

Πώς προστατεύουμε και συμβάλλουμε στο τουριστικό προϊόν των νησιών και της Ελλάδας;

Εμείς ως όμιλος αποφρακτικών εταιρειών έχουμε στόχο να βγάζουμε ασπροπρόσωπους τους δημάρχους ανά την Ελλάδα. Εκτός από το λεκανοπέδιο της Αττικής μεταβαίνουμε και σε νησιά, έτσι ώστε να καλύπτουμε ανάγκες συντήρησης:

  • Τόσο του δικτύου φρεατίων αποχέτευσης των νησιών, όσο και
  • του βιολογικού βόθρου, όπου αυτός υπάρχει.
αποφράξεις φρεατίων Athina
Αποφράξεις φρεατίων

Πότε πρέπει να γίνεται η συντήρηση των φρεατίων και του αποχετευτικού δικτύου;

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου κ. Στέργιο η ετήσια απόφραξη πρέπει να γίνεται πριν την τουριστική σεζόν. Μόνο τότε μπορούν τα συνεργεία:

  1. Να ανοίξουν τα φρεάτια στην παραλία με ελάχιστους τουρίστες.
  2. Να απλώσουν τον εξοπλισμό για τον καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής με υδροβολή στο τελικό στάδιο.
  3. Να μεταβούν στο βιολογικό βόθρο για την άντληση των λυμάτων και το πλύσιμο του βιολογικού βόθρου.

Κατά συνέπεια είναι άκομψο και επιβλαβές για την υγεία των κατοίκων να γίνουν αυτές οι δουλειές μέσα στο καλοκαίρι.

Ακολουθεί μικρή συνέντευξη με τον κ. Στέργιο με την κυρία Αρβανιτάκη:

-Πείτε μας ένα περιστατικό ατυχίας σε κάποια συνεργασία σας κύριε Στέργιο.

-Δεν υπάρχουν αστοχίες στις εταιρείες που διευθύνω για μία σειρά λόγους που θα αναφέρω αργότερα, αν μου δώσετε την ευκαιρία. Αλλά στο ερώτημά σας μπορώ να απαντήσω με ένα περιστατικό σε νησί, όπου τη μεθεπόμενη χρονιά του κορονοϊού οι άνθρωποι θεώρησαν ότι μπορούν να κάνουν οικονομία. Έτσι δεν μας κάλεσαν για τη συντήρηση στο νησί και τη μεγάλη εβδομάδα που έρχονταν κυρίως Έλληνες τουρίστες από την Αθήνα η μπόχα ήταν ανυπόφορη. Εσπευσμένα μας κάλεσαν Μεγάλη Τρίτη. Τη Μεγάλη Πέμπτη ήμαστε εκεί και κάναμε δουλειά για δύο μέρες. Μείναμε εκτάκτως το Πάσχα και συνεχίσαμε τη Λαμπροτρίτη και Τετάρτη. Μετά το τέλος της σεζόν πήγαμε και στο τέλος Οκτωβρίου. Οι άνθρωποι μας ευχαρίστησαν αλλά έκτοτε το έχουν στο νου τους. Και, βέβαια, πρέπει να τονίσω ότι στους πελάτες μας, σε Δήμους και νήσους έχουμε μεγάλη ευαισθησία. Πρόκειται για το κοινωνικό σύνολο και η δημόσια υγεία είναι αγαθό που πρέπει να φυλάμε ως κόρη οφθαλμού.

-Κύριε Στέργιο τι είναι αυτό που σας δίνει τόσα συμβόλαια; Μη μου πείτε ότι δεν διαθέτουν άλλες αποφρακτικές εταιρείες ανάλογο εξοπλισμό!

Προφανώς και άλλες εταιρείες έχουν πολυμορφικά οχήματα, αλλά και αντλίες νερού με βυτία κλπ. Επειδή κάποιος αγόρασε όμως μία αντλία δεν σημαίνει ότι θα πετύχει στις αντλήσεις υδάτων. Εκείνα τα στοιχεία όμως που φέρνουν μία αποφρακτική εταιρεία στην κορυφή, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε εταιρεία είναι:

  1. Η τεράστια εμπειρία. Αν πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση, τότε αυτό βοηθάει και ο πελάτες το εκτιμούν.
  2. Οι καλές τιμές αποφράξεων. Δεν είναι κρυφό ότι η οικονομική κρίση έφερε και οικονομική δυσπραγία στους δήμους. Όμως και εμείς από την πλευρά μας προσαρμόσαμε την τιμολογιακή πολιτική μας και όλοι είναι ευχαριστημένοι σε win win συνεργασίες.

Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε και άλλοι έχουν μεγάλες εταιρείες αλλά το νοικοκύρεμα που λέμε οι παλιοί, η οργάνωση σε όλα τα επίπεδα είναι σημαντικός παράγοντας. Δεν φτάνει να ρίξεις πολλά χρήματα σε μία επιχείρηση. Χρειάζεται να "πολυκαιρίσει" κάποιος για να είναι επιτυχημένος.